Araştırma: Kalp yetmezliği olan hastalarda çok az tuz tüketmek zararlı olabilir
Healthday’den Haber Global’in haberine göre, 9 çalışmanın ortak analizinin yer aldığı çalışmada, günde 2,3 gramın altındaki tuz tüketiminin faydalı olmadığı ve ölüm riskini artırabileceği belirlendi.
Bulguları, 5 Mart’ta American College of Cardiology’nin yıllık toplantısında sunulacak. Anirudh Palicherla, “Bulgularımız, sodyum diyetini tavsiye edilenden daha azıyla sınırlamanın kalp yetmezliği ile mücadelede ters etki yarattığını gösterdi.”söz konusu.
paliçeria, “Sodyum sınırlaması hala kalp yetmezliğine yardımcı olmanın bir yoludur, ancak kısıtlamanın miktarı tartışmaya açıktır. Bu araştırma, aşırı sodyum kısıtlaması yerine güvenli bir sodyum alımı düzeyi oluşturmaya odaklanılması gerektiğini göstermektedir.”terimleri kullandı.
Analiz edilen dokuz çalışma, kalp yetmezliği olan yaklaşık 3.500 kişide ölüm ve hastaneye yatış oranlarının yanı sıra farklı sodyum düzeylerinin değerlendirilmesine ilişkin verileri içeriyordu. Araştırmacılar, günde 2,5 gramdan daha az sodyum alımı hedefi olan bir diyet uygulayan hastaların, günde 2,5 gram veya daha fazla diyet uygulayanlara göre yüzde 80 daha fazla ölme olasılığının olduğunu bulmuşlardır.