Haber

AK Partili Birinci’den Bahçeli’nin çağrısına: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AK Parti MYK üyesi Mücahit Birinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı Abdullah Öcalan çağrısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

‘İNCE KIYIMA BAŞLAMIŞTIK’

Bahçeli’nin konuşmasının ardından mesaj paylaşan Birinci, “Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli’den işittiklerimizi, Özgür Özel’den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık” dedi.

‘HERKESİN BİRAZ ZAMANA İHTİYACI VAR’

Ardından “Sayın Devlet Bahçeli’nin sözlerini şöyle değerlendiriyorum” diyerek bir paylaşım daha yapan Birinci, şunları sıraladı:

“1- İsrail Suriye topraklarında, Şam’a mesafesi 50-60 km.
2- Rusya İsrail’in bu mevzilenmesine karşı alan boşalttı. Ne kınama ne tek söz ediyor.
3- Suriye İsrail’in bu işgaline çıt çıkarmadı.
4- ABD Suriye’nin kuzeyinde PKK devleti kurma noktasında kararlı. Deyrizor’da PKK’ya ait petrol yatakları var.

Tüm bu Türkiye aleyhine gelişen jeopolitik karşısında, Türkiye, Öcalan ile en kanlı bıçaklı siyasi lider olan Sayın Devlet Bahçeli’nin ağzından, Öcalan’ın silahı bıraktığını mecliste deklare etmesi çağrısını duydu.

TBMM kısmı izaha muhtaç. Şahıs ağırlaştırılmış müebbet cezasını çekmekte. Dolayısıyla tevile muhtaç.

Ancak belli ki, adına her ne dersek diyelim bu sürecin, biz, bana göre olgunlaşma sonrası halini görüyoruz. Şaşkınlığımız o yüzden.

Bu yeni doktrine alışmak işin zannediyorum herkesin biraz zamana ihtiyacı var.”

‘BÖLGESEL DOKTRİN DEĞİŞİKLİĞİ’

Birinci ilerleyen dakikalarda da değerlendirmelerini sürdürerek “bölgesel bir doktrin değişikliğinin mevcut olduğunu okumak zor değil” yorumu yaptı. Birinci şu yorumu yaptı:

“Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından sonra, yeni bir paradigmanın kurulduğunu ve bölgesel bir doktrin değişikliğinin mevcut olduğunu okumak zor değil.

Sonuçları ise yaşayarak göreceğiz. Terörist başı Öcalan’ın, örgütteki etkisinin eskisi gibi olmadığı bilinir. Hatta örgütün homojen bir yapı olmadığı, Suriye PKK’sının, Kandil ile dahi emir komuta ilişkisinin zayıflamış olduğu ortadadır.

Suriye PKK’sının ABD kaynaklı silah-para erişiminin üst seviyede olduğu da bir başka gerçektir. Peki bu hususları bilen Sayın Bahçeli bu çıkışı neden yapmıştır?

Ancak şunu net olarak ifade edebilirim. Sayın Devlet Bahçeli’nin çıkışı, devrimci, bilge, korkusuz ve kararlıdır. Eşi daha önce görülmüş de değildir. Serin kanlılıkla anlamaya çalışıp, tartışmak ve değerlendirmek gerekir.”

(SOSYAL MEDYA)

haber-sivrice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu